Koffietijd

21 oktober 2020,

Een tijdje geleden werden Chantal, Danigna en ik benaderd door het programma Koffietijd. Oktober is ‘Borstkankermaand’ en ze hadden ons bij ‘NL staat op tegen kanker’ gezien. Ze wilden ons graag in het programma interviewen over onze gedeelde ziekte, onze vriendschap en hoe om te gaan met deze akelige ziekte en wetende dat je vriendin zo ziek is. We zouden eigenlijk naar de studio gaan met z’n drieën maar helaas bracht Corona hier roet in het eten en zaten we allemaal thuis achter ons schermpje. Maar het interview is nog steeds prachtig geworden en erg de moeite waard om eens te bekijken. Hieronder vind je de link van uitzendinggemist.

Koffietijd aflevering 38 (alleen te zien met videoland account)

Christel de Laat Omroep Brabant

13 oktober 2020,

Ik zou eigenlijk met mijn familie in de Brabant hallen in Den Bosch zitten, maar mijn lijf besloot anders. Ik moest opgenomen worden in het AVL en kon hierdoor niet fysiek aanwezig zijn bij de show. Wel is er een livestream op touw gezet door Omroep Brabant en Christel de Laat ( Fantastisch zeg!!) waardoor ik de show helemaal heb meegemaakt in mijn ziekenhuisbed.

Hieronder staat een link naar het artikel

Bekijk hier het interview.

De Telegraaf

19 augustus 2020,

Begin augustus hadden Chantal, Danigna en ik een interview met Telegraaf/VROUW vanwege onze bijdrage aan ‘NL staat op tegen Kanker’. We zouden de avond van 19 augustus op TV komen en graag wilde ze een item maken in de Telegraaf over ons. We werden geïnterviewd door Marjolein en dit gebeurde in het huis van Chantal. Daarna hebben we nog mooie foto’s gemaakt van ons drieën en het was een fijne dag samen. We wilden ook graag een bijdrage doen aan dit programma omdat we onze lieve vriendinnen Amanda en Willemijn wilde laten weten dat we hen zeker nooit zullen vergeten. Helaas zijn Amanda en Willemijn afgelopen maart/april overleden en zitten ze nog heel diep in ons hart. We wilden laten weten dat het leven niet vanzelfsprekend is, ook niet als je nog zo jong bent als wij zijn. We deelden in dit interview onze gevoelens, maar ook hoe we nog nuchter omgaan met de ziekte en het herstel hiervan. We zijn een fijn clubje samen en dat blijven we tot het eind. Door dik en dun. Het is heel bijzonder wat wij samen hebben!

Bekijk hier het interview.

Nederland staat op tegen kanker

19 augustus 2020,

Ergens in juli werd ik benaderd door KWF. Susan, de vrijwilligster van KWF belde me op en we hadden een mooi gesprek. Ze kwam langs bij mij thuis en hebben mooie verhalen gewisseld. Ze wilde heel graag dat ik samen met mijn lotgenotenclub een item in het TV programma ‘NL staat op tegen Kanker’. Chantal en Danigna vonden dit ook een super mooi idee, want het doel van dat programma is om zoveel mogelijk donateurs te werven voor onderzoek naar kanker. Dat is goed gelukt; Op 19 augustus 2020 werd de uitzending uitgezonden en waren er meer dan 20.000 nieuwe donateurs bijgekomen. Elke maand 6 euro voor KWF, dat is wat iedereen heus wel kan missen. Ik hoop dat er nog meer donateurs bijkomen de komende jaren. Het is namelijk zo belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt. Doe het niet voor mij, maar voor jezelf! Want iedereen verdiend een kans op genezing wanneer je kanker krijgt.

Bekijk hier het interview.

Bekijk hier de samenvatting van het interview.

De Telegraaf

27 januari 2020,

Onlangs ben ik geïnterviewd door De Telegraaf omdat mijn zussen, mijn nichtje en vriendinnen een benefietavond voor mij organiseerden. Dit keer een (gekke) foto met de harde kern van de organisatieclub. Ongelooflijk hoe Yara (interviewster van de Telegraaf) mijn verhaal zo mooi heeft kunnen verwoorden. Als ik het lees, hoor ik het mezelf zeggen. Dat is echt heel bijzonder. Ik vond het weer enorm bijzonder en heb hele lieve en mooie reacties op dit artikel gekregen. De mooie Benefietavond is (helaas) alweer voorbij, ik zou stiekem nog heel graag terug willen spoelen, maar heb ontzettend genoten van deze avond. Dit nemen ze me NOOIT meer af!!!

Bekijk hier het interview.

De Gelderlander

18 januari 2020

Een benefietavond wordt er georganiseerd op 28 januari 2020 voor mij! VOOR MIJ? Ja! Voor mij! Heeeeeeel bijzonder en niet te bevatten! Er is zelfs een artikel geschreven in De Gelderlander en hun site over deze bijzondere avond op mijn 30ste verjaardag. Door Aafje werd ik geïnterviewd thuis en mijn zus, Chantalle, was hierbij aanwezig. Het is een mooi artikel geworden en ik ben enorm trots op de meiden die dit voor mij aan het organiseren zijn. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke avond worden en ik heb er enorm veel zin in!!! Lees hieronder het artikel en laat je verwonderen die avond! Ik hoop jullie daar te zien!! Veel liefs, Karlijn

Bekijk hier het interview.

Wendy Online

29 oktober 2019,

Via het Helen Dowling Instituut, waar ik kom voor psychologische zorg, werd ik gevraagd om mee te werken aan een mooi project in samenwerking met Wendy (van Dijk) Online. Hier hoefde ik eigenlijk niet lang over na te denken want ik was ondertussen toch al overal te vinden op internet ;) EN ik vind het belangrijk dat mensen, die in hetzelfde schuitje zitten, weten dat deze psychologische zorg bij kanker wordt aangeboden. Het is voor mij namelijk echt heel belangrijk geweest om over mijn situatie te blijven praten. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik ben daarom het Helen Dowling Instituut dan ook enorm dankbaar. Ook ben ik dankbaar voor de mooie beelden die de mensen bij Wendy Online hebben gemaakt, het is prachtig geworden!

Bekijk hier het interview.

Dutch Art Avenue

16 oktober 2019,

Via een lotgenootje van mij kwam ik in contact met Dutch Art Avenue. Zij had meegedaan met een winactie en wilde graag een behandeling bij Dutch Art Avenue winnen voor ons groepje meiden van Team Fuck Cancer. Ik mocht vanwege oktober BorstkankerMaand bij Dutch Art Avenue langskomen voor een behandeling. Ik heb uiteindelijk mijn wenkbrauwen en een eyeliner later doen door Rusen, de eigenaar van DAA. Ik vond dit echt een hele eer! Het enige wat ik daarvoor terug 'moest' doen is een aantal vragen beantwoorden zodat Rachen, de manager, een mooie blog over mijn verhaal kon schrijven. Dit deed ik natuurlijk met alle liefde. Rachen heeft een ontzettend mooie blog geschreven over mijn ziekteproces en zou dan dus ook zeggen: Ga het even lezen :)!

Lees hier de blog.

VROUW / De Telegraaf

6 oktober 2018 Telegraaf/ VROUW

Omdat ik in 2016 columns heb geschreven over mijn borstkanker traject ben ik goed vindbaar op internet. Ik ben heel open en kwetsbaar het web opgegaan. Dit deed ik heel bewust en heb daar achteraf gelukkig nooit spijt van gehad.
VROUW, het magazine van de Telegraaf, heeft altijd een item over vrouwen met borstkanker in oktober, dan is het namelijk borstkankermaand. Zo ook oktober 2018 en ze zochten dit keer naar een jonge vrouw met deze ziekte. Ze vonden mij via Jongborstkanker.nl en hadden daar mijn indrukwekkende columns gelezen. Ze wilden me graag interviewen en vroegen aan mij of ik mee wilde werken aan een artikel voor VROUW Magazine. In eerste instantie vond ik dit erg spannend want nu zou ik dan niet alleen op internet te vinden zijn maar ook in de schappen in de supermarkt. Toch kreeg ik al gauw ook een trots gevoel; dat ik dit aandurf; zo helder, duidelijk en kwetsbaar durf te zijn naar de buitenwereld. Het werd, al zeg ik het zelf, een erg mooi artikel en heb veel fijne reacties hierop mogen ontvangen. Een waardevol aandenken voor altijd!

Lees hier een deel van dit artikel

>>>> Voor het hele artikel klik hieronder op de foto's. <<<

VaarKracht

24 juni 2018,

In juni 2018 kwam ik tijdens een AYA-meeting (Adolescent & Young Adults; Jong & Kanker) in het Galgenwaard stadion in Utrecht ‘VaarKracht’ tegen. Er lagen allemaal mooie flyers over een inspirerende vaartocht voor mensen met kanker en hun naasten. Hier wilde ik wel eens meer van weten. Ik ben gaan mailen en al gauw kreeg ik een mailtje terug dat ik zeker in aanmerking kwam voor een vaartocht over het Gooimeer. Ik wilde dit keer graag mijn vriendinnen verrassen omdat zij zo enorm lief voor me waren geweest de afgelopen tijd.

Mijn vriendinnen vertelden me vaak dat zij zich machteloos voelden in de zware tijden en wilden graag iets voor me doen. Zo heb ik verschillende verrassingen, cadeautjes, kaartjes en bloemen gekregen. Ik voelde me daardoor altijd erg geliefd. Nu was het echt eens tijd om iets terug te doen voor hen. Het was tijd om mijn lieve meiden eens flink te verrassen! Ze werden opgetrommeld om zondag 24 juni vrij te houden omdat ik iets in petto had voor ze. We gingen lekker varen en hebben enorm genoten met en van elkaar.

Lees hier het verhaal over onze tocht & bekijk de foto’s.

Puur Geluk

2 februari 2017,

In januari 2017 werden mijn familie en ik enorm verrast door het RTL4 programma; Puur Geluk. We werden al vroeg in de ochtend opgehaald door een dikke limo-taxi met een Go-Pro erin. Ik vond dit meteen al verdacht en vroeg ernaar aan taxichauffeur Bryan. Hij was goed geïnstrueerd en speelde goed mee. We werden naar Schiphol gebracht en daar zagen we in een VIP-room allebei mijn zussen zitten. Wat een grap! Wat is dit?!? Wie heeft dit geregeld?! We kregen in die VIP-ruimte te horen waar we heen gingen: Lieve familie Burgers, jullie mogen even de nare tijden vergeten en samen heerlijk naar ITALIË!!! Waaaah! Wij waren helemaal door het dolle heen! Maar HOE DAN?! Ik heb mijn paspoort helemaal niet bij me?! En TADA! Daar kwam de vrouw van RTL 4 met al onze paspoorten! HUH? WIE zit hier achter? Wat gebeurt hier?! Voor we het wisten zaten we in het vliegtuig naar MILAAN! Daar weer in de taxi en weer met allemaal Go-Pro’s erin! Nu wist ik het zeker!! Dit was niet zomaar iets! Dit was gewoon een gekke professionele groep die ingehuurd was! Niet wetende dat er ‘gewoon’ RTL 4 achter zat. Daar kwamen we dus echt pas later achter. We gingen naar ons oude bekende plaatsje Dongo aan het Comomeer. Waar wij veel vakanties vroeger hebben doorgebracht. <3 We mochten samen mooie herinneringen maken. We zijn er in totaal 4 dagen gebleven met nog flink wat zakgeld en een huurauto! Alles was geregeld! De mooiste herinnering was toch wel dat Sharon Doorson mijn favoriete lijflied 'Rise Up' van Andra Day kwam zingen in het mooie Italiaanse kerkje. Dat was echt ongekend bijzonder!! Die tijd met elkaar samen gaat niemand ons meer afnemen. In dit geval zeker: Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog! Je zou bijna denken dat het een droom was….

Aflevering Puur Geluk

 

Jong Borstkanker

Van december 2016 t/m juli 2017 heb ik columns geschreven voor de site van Stichting Jong Borstkanker. Ik deed dit onder het motto: ‘Every struggle in life is a story’ en zodoende ben ik mijn verhaal op gaan schrijven. Ik wilde niet afwachten wat er allemaal op mijn bordje zou komen maar ik wilde iets doen, iets betekenen en andere meenemen in mijn verhaal. Ik kreeg veel mooie reacties die mij deden beseffen dat heel veel mensen er kracht uithaalden, dat ik mensen een lach op zijn of haar gezicht bracht en wat ik voornamelijk ontzettend fijn vond was dat ik lotgenoten hiermee enorm hielp. Het schrijven was en is voor mij ook echt een uitlaatklep en ik merk dat ik er veel baat bij heb. Ook door het schrijven van deze columns ben ik veel mooie en fijne lotgenoten tegengekomen van dezelfde leeftijd en in dezelfde situatie. Die mensen zijn nog steeds fantastische cadeautjes uit mijn leven met kanker. De stichting kan je in contact brengen met lotgenoten, dus mocht je hier interesse in hebben (iets wat ik je zeker aan kan raden), neem dan een kijkje op de site van Stichting Jong Borstkanker.