Hey daar!! Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen op mijn site!

Wie ben ik?

Een gezelligheidsdier, een Brabantse die in het hart van de Betuwe woont samen met haar grote liefde, een dochter, een zus, een dromer en een denker, dat ben ik. Maar ook zeker een doener en een levensgenieter. Ik houd niet van voorbeeldig en volmaaktheid. Ik ben een kwaaie tegen oneerlijkheid en een bewonderaar van creatieve uitspattingen.
Een optimist, met soms wat pessimistische trekjes en een tikkeltje eigenwijs. Ook zou ik mezelf graag willen betitelen als een keukenprinses maar daar zijn helaas de meningen over verdeeld. Ze noemen me ook wel eens een bruggenbouwer, een gepassioneerde danseres en een luisterend oor. Ik ben een liefhebster van lifequotes, Instagram, (natuur)fotografie, gezond eten en lekkere billenschud-muziek.

Maar bovenal ben ik een jonge meid van 30 jaar die sinds oktober 2016 in een boze sneltrein gestapt is genaamd kanker; borstkanker wel te verstaan. Een heftige tijd is een understatement en had gehoopt dat ik in 2017 eindelijk klaar was met alle behandelingen. Maar helaas bleek mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid: in april 2018, op de leeftijd van 28 jaar jong, werden er uitzaaiingen gevonden op mijn huid en in mijn botten. De boze sneltrein werd een woeste sneltrein en een rollercoaster tegelijk.
Tijdens dit traject ben ik gaan schrijven om mijn gedachten de vrije loop te laten. Ik wil niet alles opkroppen maar vooral het eruit gooien. Ongegeneerd, soms erg verdrietig maar ook zeker zeer vrolijke dingen komen er voorbij.

Ik hoop dat ik voor degene die mijn blogs gaan lezen een steuntje in de rug kan zijn. Of misschien breng ik wel een lach op je gezicht op deze vreselijk ‘donkere’ dag die er vandaag even is.. Alles is goed. Zolang we allemaal maar onszelf mogen en kunnen zijn met alle struggles, kwetsbaarheden en imperfecties die daarbij horen.

Ik wens je veel plezier met het lezen van de blogs. Mocht je het leuk vinden dan kun je hier een berichtje achterlaten.

Veel liefs,

Karlijn

 

e- NUF & LIBELLE

Ik hoor je denken: Maar waarom dan in godsnaam die libelle en de naam E-Nuf? Tjah, daar zit ook nog een verhaal aan vast:

Karlos, Karlossebol, Kar, Karlie, Karrie, Charlie, Lijntje… Een kleine greep van alle bijnamen die deze meid mag dragen. Maar er is één naam waar ik van jongs af aan niet meer vanaf kom en dat is de bijnaam: Nuf. Het is een verbastering van ‘knuffelen’. Aangezien ik vroeger de grootste knuffelkont was (en eigenlijk nog steeds ben) kreeg ik de bijnaam knuf en later werd het Nuf. Vandaag de dag word ik nog steeds Nuf genoemd door mijn familie. Of ik nou in een supermarkt, winkel of dierentuin sta en er roept iemand 'Nuf', dan zal ik áltijd braaf luisteren.
De gek, die ik ben. 😉

Maar waarom nu dan E-nuf?

E-nuf staat voor Nuf op internet. Nuf die haar verhalen eindelijk gaat delen op haar eigen platform. Nuf die durft de stap te nemen om haar kwetsbaarheden op het grote wijde web te delen.
Maar ook staat E-nuf voor het Engelse woord: Enough. Enough (e-Nuf) omdat genoeg, goed genoeg is. Omdat het geen zin heeft om iets anders te willen dan wat je gegeven is. Dat maakt je leven niet per se leuker in mijn ogen. Want als je snakt naar meer, geniet je dan wel echt bewust van het hier en nu?
Dat klinkt misschien gek uit mijn mond omdat ik een rugzakje met me meedraag maar misschien juist dáárom wordt alles in een ander perspectief geplaatst. Juist doordat ik in deze situatie zit kan ik dingen beter relativeren.

Enough omdat alles goed genoeg is,
precies zoals het is


Dat mooie logo van de Libelle heeft ook nog een verhaal. Over dat verhaal heb ik een blog geschreven. Klik hier om naar dit verhaal te gaan.